Aankondiging opening Clarapad

Voor de echte wandelliefhebbers is er goed nieuws!
Woensdag 16 juni heeft de Bisschop van Groningen-Leeuwarden, Mgr. Ron van den Hout in dit Jozefjaar het startschot gegeven voor het Clarapad – een nieuw ontworpen pelgrimspad vanaf de Jozefkathedraal in Groningen naar de St.-Josephsberg – het Clarissenklooster in Megen.

Op 16 juni 2021 is de pelgrimsroute Clarapad van start gegaan. Na de mis
in de Sint-Jozefskathedraal in Groningen zijn de estafettelopers uitgezwaaid door Bisschop Cornelis van den Hout en de gasten om op weg te gaan naar het klooster Sint-Josephsberg in Megen.

Als u dit artikel leest, is het Clarapad ook langs de heilige Andreas in Zorgvlied geweest. In de viering van 20 juni jl. heeft pastor Neeltsje Bouma de Clarazegen uitgesproken en het koor van Zorgvlied het Claralied gezongen wat speciaal voor het Clarapad is gemaakt door zr. Paula, claris van het klooster Sint-Josephsberg.

Drie jaar lang is er door 7 teamleden gewerkt aan het Clarapad. De opening zal uiteindelijk op 4 juli a.s. in Megen zijn. Op deze feestelijke dag komen ook de laatste estafettelopers aan. Het Clarapad wordt die dag cadeau gegeven aan de zusters clarissen van het Klooster Sint-Josephsberg
omdat zij 300 jaar op de plek in Megen zijn en 550 jaar communiteit.

Uiteindelijk zal het Clarapad, www.pelgrimsrouteclarapad.nl doorlopen naar de Santa-Chiara basiliek in Assisi te Italië.