Stichting Franciscus probeert door katholieke meditatie bewustwording te bevorderen en zo te komen tot antwoorden op vragen zoals: Wie ben ik? Wat bezield mijn leven? Wat verlang ik in het geloof of wat is de zin van mijn leven? In deze christelijke meditatie proberen wij lichaam en geest in harmonie te krijgen en dicht bij God te zijn. Stichting Franciscus wil Christus navolgen in verbondenheid met elkaar en allen die bij ons komen, naar het voorbeeld van Franciscus en Clara van Assisi.

Klik hier voor meer informatie over Franciscus.
Klik hier voor meer informatie over Clara van Assisi.

De Katholieke Meditatie wordt op maat georganiseerd. Als u zich aanmeldt, wordt er gekeken of u met een groepje meegaat of meedraait met een cursusgroep in het Sint-Josephsberg klooster. Vooraf brengen wij uw wensen in kaart en stemmen we af met de Zusters.

Richtprijs vol pension

De kosten bedragen naar draagkracht €35,-/€40,-/€50,- per etmaal (contant en gepast te betalen aan de gastenzuster) voor maandagmiddag aankomst tot en met vertrek op donderdagmiddag. Deze prijs is exclusief het lakenpakket van € 7,50 maar u kunt ook eigen linnengoed meenemen.

Zelf graag meenemen

Handdoek en een washandje, wekker, extra trui, schoenen met zachte zolen voor in het klooster en in de kapel, eigen benodigdheden (denk ook aan medicijnen), laken/dekbedovertrek/sloop en kleingeld voor het winkeltje van de Zusters.

Wat gaan we doen?

We houden het dagritme van de Zusters aan: 4/5 keer per dag samen bidden en zingen in de kapel.

We eten in stilte samen met de Zusters, 3 keer per dag in de Refter.

We wassen af in stilte met de Zusters en zijn stil in het klooster.

We drinken ’s-ochtends en ’s-middags met elkaar koffie of thee in het gastenverblijf.

We maken gebruik van de meditatieruimte voor persoonlijk gebed of voor een groepsmeditatie.

We maken gebruik van de gastenkloostertuin.

We maken gebruik van de gelegenheid om een wandeling te maken rond Megen, Assisi aan de Maas.

We maken gebruik van de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek te hebben met de gastenzuster.

Stilte

De stilte houden in het klooster is belangrijk. Uw mobiel staat daarom uit of op de trilfunctie (liever niet want dit stoort op de geluidsinstallatie). Als u iemand wilt bellen, kunt u dit buiten doen.

Kortom we gaan “de Stilte” in!!!