Durf te geloven

Clarapad DURVEN GELOVEN

De geplande activiteiten van de Stichting Franciscus kunnen nog steeds geen doorgang vinden in verband met de coronapandemie. Gelukkig zijn er activiteiten om mee aan de slag te gaan. Zo verdiepen we ons in het thema DURVEN GELOVEN.

Terwijl het geloof uit veel samenlevingen lijkt te verdwijnen, ontstaat er een spirituele nood. Echter, het verlangen blijft naar echt rust vinden, innerlijke verzoening en bezieling geven aan ons leven. Nu het Clarapad vorm krijgt, praten we met veel mensen. Wat opvalt is de nieuwsgierigheid naar bijvoorbeeld een heilige, hoe bidden en vieren jullie.

Geloven begint met luisteren. Vernieuwde aandacht voor het luisteren naar de Bijbel kan enthousiaste deelname geven zonder dat zaken die dwarszitten de weg belemmeren. Nadenken over het geloof is belangrijk. Daarnaast is het stilstaan bij de geheimen van het geloof en de schoonheid van de vieringen een speerpunt dat bijdraagt aan de vreugde van het geloof. Zo kan er een spiritueel verlangen worden herboren!

Het Clarapad werd ingegeven door de Geest, zodat naar buiten kan worden getreden. Onze inspiratiebronnen daarbij zijn Clara (1193-1253) en Franciscus (1182-1226) van Assisi. Het is aan ons om het geloof voor anderen toegankelijk te maken door een pelgrimsweg aan te bieden die inspireert zodat je stil kan worden om in gesprek te gaan met God.

Durf te geloven!

Vrede en alle goeds toegewenst,

Team Stichting Franciscus